Oden & Dorayaki at Lawson

Lawson is growing as my favorite convenience store. LOL. It has so many things (read: food) to offer. Here, you can find oden that you see often on dramas as street food. You can choose chikuwa, meatball, sausage, tofu, and many more as the ingredient. The taste is decent though. I tell you this so that you aren’t expecting much 😛 Price for each item is around IDR 2k-6k. If you buy this, ask for the broth. It’s the best thing from this oden. It will make your stomach warm 😀

it costs idr 20k

It is doraemon’s favorite food, dorayaki. I bought this out of my curiosity, lol. The size is so small, i can’t taste the filling, and seret. *what is seret in english? xD* I prefer martabak, hahaha. I’m kinda dissapointed buying this. Maybe because i was expecting too much 😛

dorayaki

Beside these two, you can buy hot dog, fried rice, fried noodle, rice bowl, and many more there. But for me, onigiri is still the best choice. Salmon flake onigiri is so yummmyy.

BTW, if you check in at Lawson on foursquare you’ll have a chance to unlock Lawson Badge. xD Here’s what the badge looks like:

Onigiri at Lawson

onigiri tuna mayo

Kalo ada kerjaan kantor yang ke Jakarta, pasti deh jajan dulu di rest area buat manfaatin uang jalan. xD Nah, kebetulan di rest area KM 42 ada minimarket yang asalnya dari Jepang, namanya Lawson. Pas kesana kemaren, baru pertama kalinya nih saya denger nama itu. Dan nggak nyangka kalo itu ternyata dari Jepang. Namanya bule banget bo. Sebelumnya disitu alfamart atau indomaret gitu, saya lupa.

Nah, uniknya si Lawson ini adalah dia ngejual beberapa makanan khas jepang gitu. Ada onigiri, oden, bento, dll. Nggak cuma makanan Jepang sih, ada french fries, burger dan sosis juga. Onigirinya ada 2 rasa, tuna mayo dan salmon flakes. Waktu itu saya beli yang tuna mayo. Harganya 7ribu. Bisa minta dipanasin pake microwave dulu sebelum dimakan. Enakkk, dan itu pertama kalinya saya makan onigiri loh. Hahaha, norak 😛 Oden-nya ada macem-macem jenisnya ada baso ikan, baso udang, cikuwa, dan masih banyak lagi. Ditaro di wadah yang bisa dipake buat ngerebus/manasin gitu. Menggoda banget deh bikin pengen nyobain semua jenisnya. Baru kali itu saya liat yang kayak gitu di Indonesia. Huhuhu, sayangnya nggak sempet foto.

Mudah-mudahan cepet ada cabangnya di Bandung, pengen nyobain oden-nya >_<