Pertama Kali ke Seoul? Kemana Aja?

Setelah berkali-kali saya komporin, akhrnya bulan Januari kemarin adik saya main ke Korea. Ini merupakan pertama kalinya dia ke Korea, pertama kalinya ke luar negeri juga malahan. Dia berangkat bareng temennya yang juga baru pertama ke luar negeri. Walopun sempet ketinggalan shuttle bus ke hotel pas transit di Kuala Lumpur, untungnya mereka berdua selamat sampe di Incheon. Haha.

Selama mereka di Korea, tentunya saya jadi tour guide dadakan. Itinerary sudah saya susun sedemikian rupa supaya puas jalan-jalan dalam waktu kurang dari seminggu. Tapi apa daya, suhu saat itu ternyata lagi dingin-dinginnya. Kami sempat merasakan suhu -15º C bahkan lebih dingin dari itu. Ujung-ujungnya banyak plan yang mesti diubah. Di suhu yang bikin beku kayak gitu, manusia-manusia tropis seperti kami ini tentu pengennya ngangetin badan di kamar. Saat lagi jalan di luar pun kami sering banget berhenti masuk ke dalam gedung ato ATM buat cari penghangat karena dinginnya emang nggak ketolongan.

Kali ini saya mau share tempat-tempat yang mereka kunjungi sebagai referensi untuk para Seoul First Timer.

Continue reading

Banana Tree (바나나 트리)

If you’re a fan of unique or cute cafe, pack your bag and come to Seoul now! There are A LOT of themed cafes, from hello kitty cafe, charlie brown cafe, k-pop cafe, dress cafe, hanbok cafe, cat or dog cafe, even sheep(!!!) cafe. You name it!

Last month, I went to one of those unique cafes called Banana Tree. No, it’s not a cafe where you can pick banana from the tree. I don’t think banana tree can grow in Korea, though. LOL. Banana Tree is famous for the cake that served in a flower pot, complete with a plastic flower as an ornament and shovel-shaped spoon. The cake’s called Flower Paap. There are some flavors. I tried the banana one, and it was really good! I think the soil is from super soft oreo crumble. The cake texture is similar to cheese cake, it’s so soft and creamy. Yummmmm. I also tried the Cotton Candy Latte (Somsom Latte). Yup, you can guess it’s latte topped with cotton candy (Somsatang in Korean). Here’s what it looks like

flower paap

flower paap

flower paap & somsom latte

flower paap & somsom latte

Photos from Banana Tree facebook

flower paap

pepero day themed

christmas themed

There are 3 branches of Banana Tree, in Sinsa-dong (Gangnam), Hannam-dong (Itaewon), and Lotte Department Store Star City. I went to the one in Gangnam.

Banana Tree in Sinsa-dong

The place is really tiny. But there aren’t many people there, so it’s comfortable enough if you want to stay for a long time. You can also write your message in a post-it and put it on the board. You can see that this cafe is famous not only in Korea because there are a lot of messages from foreign visitors.

맛있어요!

맛있어요!

The flower paap costs 5800 won and candy floss latte 6300 won. Yup, it’s quite expensive. But hey, it’s in Gangnam. Everything is pricey there. LOL. After visiting this cafe, you can walk around in Garosugil where you can find boutiques, cafes, restaurants, and beautiful ginkgo trees. 😉

SAM_7290

garosugil

Banana Tree (바나나 트리)
https://www.facebook.com/bananatree6020
http://blog.naver.com/banana_526
526 Sinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul
Take Subway Line 3, Sinsa Station, Exit 7