Things I Like On Youtube (Part 3)

Hollaaa, long time no see!

Do you remember this and this? Yeaa, things i like on youtube continues~~ Get ready, guys! πŸ˜€

1. TheSamTsui

Ever heard of this guy? Yup, he’s the one in Kurt Schneider’s channel πŸ˜€ Sam just created his own youtube channel. He posts extra goodies that he works on by himself there. When i knew about Sam’s new channel, i was sooo happy because it feels like a long long time ago since Kurt & Sam last collaboration. I missed his powerful voice. The funny thing is Kurt and Sam back with some collaborations after this new channel created. Maybe Kurt realized that many people miss Sam πŸ˜›

2. Apple Girl Kim Yeo Hee (applegirl002)

I love this girl. She became famous because she plays instrument on her apple gadgets. Yes, gadgets with s. She has many! She also sings and her voice is soft and nice. This girl is talented. One thing that sometimes bothers viewers is her pronunciation when she sings in English πŸ˜›

She has released an original song called ‘Half’, and i love the MV πŸ˜€

3. Madilyn Bailey

This video is my first encounter with Maddy. I love her voice there, then i check her channel, watch her works, and click subscribe. I think you’ll do the same thing πŸ˜›

And this is one of my favorites in her channel. Graduation song T_T

4. Bumkey (rnbskillz)

He’s Bumkey of 2wins. Actually, i don’t know much about 2wins. I know Bumkey because he has been featured on Supreme Team and Epik High songs. And recently, on Tablo’s new album. Sometimes, if i listen to hip hop song i’m more interested in the featured r&b artist than the rapper. LOL. And this is the case with Bumkey. I love his voice and try to know more about him by searching him on youtube. And tadaaa, he has his own channel. Perfect.

5. EatYourKimchi

If you’re a kpop fan, you should check this channel. The owner is a canadian couple living in South Korea, Simon & Martina Stawski. My favorite segment is Kpop Music Monday. In this segment they talk about kpop music video (MV), from the concept, song, dance, to the english part. They’re really hillarious. They call my favorite boyband B2ST that should be read as BEAST as BATOOST. LOL. If you’re a hardcore fan and too biased, maybe you can find their videos insulting. But, if you take a look more, you’ll be 110% agree with them. They’re quite objective. Beside kpop music monday, they also make video about korean culture and stuffs.

6. Ryan Higa (nigahiga)

This is #2 most popular channel in youtube with 4.707.259 subscribers. He’s Asian. He’s funny. Yea, who says that Asian is all nerd. Stereotyping huh. But i get a problem with him. He speaks really fast and since i’m not a native english speaker sometimes i don’t get what he says. T_T

7. kevjumba

Kevin & Ryan are best friend. Personally i think Kevin is funnier than Ryan. And i really love it when his dad appear on the video. LOL. Check some of his videos

Okay, that’s all for now. Hope you like it πŸ˜€

Things I Like On Youtube (Part 2)

Things I like on youtube continues~~~ Here are some of my favorites!

1. Conor Maynard (skillzaisherebooya‬‏)

Conor Maynard is 18 years old UK boy. I really love his voice, accent, and style. Check him out!

*I love Beckie’s voice here ❀ And the collaboration is just awesome!

*Do you hear a little girl voice? She’s Anna, Conor’s sister. Cute, right? πŸ˜€

2. Anth (AnthMelo)

A great and super talented rapper. I know him from Conor’s channel. Their collaborations are really good :))

3. Alex Goot (gootmusic)

I don’t know how to describe him. He has unique voice. He can play many instruments. He’s just awesome.

4. J-Rice (jriceproductions)

Talented singer, songwriter, and composer. Just one thing from him that sometimes disturbing me, his expression *ups, sorry J-Rice* hahaha. Do you get what i mean? Just check his videos, and you’ll know

5. Jason Chen (miniachilles‬‏)

I know him from J-Rice channel. Yup, because youtube artists seem often to do a collaboration, i usually know them from their youtube collaboration fellas

6. Kevin Lien (KevinLienMusic‬‏)

His english cover ofΒ  Taeyang’s Wedding Dress makes me like him. His voice is good and the english translation of the song is perfect.

7. karawaciPROJECTs‬‏

They’re not singers, they’re musicians.Β  They can turn a what-people-called-low-class music into high-class one. Check their cover of SM*SH I Heart You and Melinda’s Cinta Satu Malam

Hope you like them πŸ˜€

Things I Like On Youtube (Part 1)

Karena youtube, Sinta & Jojo bisa terkenal dengan keong racunnya. Karena youtube juga, Justin Bieber bisa terkenal seperti sekarang. Begitu pula dengan Charice. Karena seseorang dengan nama akun FalseVoice mengaplot videonya saat bernyanyi, Charice bisa tampil di Oprah Show, duet dengan Celine Dion, dan akhirnya bisa sesukses sekarang.

Begitu banyak orang yang memanfaatkan internet, dalam hal ini youtube, untuk menunjukkan bakat mereka. Kalau kita jeli kita nggak akan kehabisan hiburan-hiburan berkualitas, terutama penyanyi, karena youtube punya mereka! Ini beberapa penyanyi youtube favorit saya πŸ˜€

1. Duo Gamal & Audrey Tapiheru
Duo kakak adik ini berasal dari Indonesia. Video dari mereka bisa dilihat di channel milik Gamal disini. Mereka mulai mengaplot video sejak 2009. Beberapa lagu yang mereka cover antara lain Lucky, Poker Face, Broken Strings, Telephone, In My Head & Break Your Heart. Selain itu mereka juga mengaplot video saat mereka menyanyikan Tanah Airku bersama sang kakak, Georgina. Dari youtube, mereka bisa tampil di acara Harmoni SCTV dan memiliki single Ingin Putus Saja. πŸ˜€

Tanah Airku, bersama sang kakak, Georgina

Single Ingin Putus Saja, bersama teman mereka, Cantika. Ini jadi lagu iklan salah satu provider πŸ˜›

Saat tampil di Harmoni SCTV

2. Duo Janice & Sonia
Yang unik, mereka berdua kembar! Mereka adalah keturunan Korea, tapi lahir dan besar di Australia. Video dari mereka bisa dilihat di channel Jayeslee. Beberapa lagu yang mereka cover: Just the way you are, Nobody, Fireflies & You raise me up. Dari youtube, mereka bisa konser di LA dan Cina. I love them so much πŸ˜€

3. Maddi Jane
Umurnya masih 12 tahun, tapi suaranya keren dan khas banget. Saat ini baru 5 video yang diaplot di channelnya. Lagu yang pernah dicover: Breakeven, Again, Impossible, Mine, dan Just the way you are. Di 2 video terakhir, dia pake make up, huhuhu saya nggak begitu suka. Lebih bagus tanpa make up, polos seperti di 3 video sebelumnya. Tapi kalau soal suara sih dia super duper oke banget πŸ˜€

Maddi tanpa make up

Maddi dengan make up 😦

Maddi pernah tampil di The Ellen DeGeneres Show loh. πŸ˜€

4. Sam Tsui
Sam Tsui adalah seorang Chinese American. Sam bisa ditemui di channel KurtHugoSchneider. Sam adalah teman baik Kurt. Saya bingung menjelaskan tentang mereka, yang pasti mereka berdua super awesome. Saya suka mash-up yang mereka buat. Apalagi proses produksinya memang sangat baik dan terkonsep. You gonna love them friends! πŸ˜€

Mereka pernah diundang di Oprah Show loh. Read more about them here.

Dan biasanya, saya lebih suka cover version daripada versi penyanyi aslinya. Hahaha, apalagi Nobody versi Jayeslee & The Way You Are versi Maddi Jane. πŸ˜€

Go check them, guys! Who’s your favorite youtube singer? Tell me! πŸ˜€

Nggak bingung cari hiburan lagi kan meskipun kualitas musik dalam negeri lagi begini. πŸ˜› *no offense*

Masih Mau Perang Air?

Spanduk ini dipasang di gerbang depan saat wisuda Juli kemarin. Entah bakal ada lagi atau enggak di wisuda Oktober ini. Saya nggak perlu ngomong banyak, silakan liat spanduk ini lebih jelas. πŸ˜€

*Buat yang belum tau, perang air ini bukan perang rebutan air. πŸ˜› Tapi, ini adalah tradisi lempar-lemparan plastik berisi air saat wisudaan di ITB. Kadang-kadang airnya udah dikasih ramuan macem-macem yang menjijikkan. >,< Perang air ini bisa dibilang salah satu perayaan kelulusan, dan jadi tontonan yang seru juga sih. πŸ˜€ Walopun nggak semua prodi (jurusan) punya tradisi ini, sampah yang dihasilkan dari perang ini ya gitu dehhh..