Bucheon Million Rose Garden

I warned you that flower series has not ended yet. Haha. So here’s another one!

I read about rose festival in Bucheon before. So, I suggested my friend that we should also go to this festival after seeing poppy field in Sangdong Lake Park because they’re both in Bucheon. The festival is annually held in Million Rose Garden (백만송이장미원). For this year, it will be held until June 23rd, 2016.

Continue reading

Poppy Field in Bucheon Sangdong Lake Park

Another flower edition, yeayy! And it’s not the end, yet~ xD

When my friend gave me a picture of flowers in Sangdong Lake Park and suggested that we should go there, I was curious what kind of flower it is. I think it was my first time seeing that kind of flower and it’s so pretty. I found out that it’s called 양귀비 in Korean, which is poppy in English. I was like.. what?? Isn’t it some kind of drug… How can they just freely grow there??? I searched about it and turned out poppy has so many species, not only the one that can be used as opium source. lol, sorry.

Continue reading

Places To Visit In Incheon (Part II) – Songdo International Business District

It’s been a long time since I posted the part 1. Sorry  for neglecting this series. ^^;; So here I come with part 2!

Songdo International Business District is a new smart city built from scratch in Incheon area. It’s also a part of Incheon Free Economic Zone (IFEZ), along with Cheongna & Yeongjong. The construction started in 2005. Its goal is a city in perfect balance, combining the ideal mix of residential, cultural, business, retail, and recreational environments.

Continue reading

Hangang Seoraeseom Canola Festival 2016

Seoraeseom is one of the artificial islands built on hangang riverside. It’s not that far from the famous Banpo Bridge.

Last week, me & my friend went to Seoraeseom to see canola flowers. We were afraid that it’d be very crowded since it was Sunday, so we went there around 9am. And I guess we were too early. It was really quiet, most visitors were ahjussi & ahjumma passing by after having morning jog and walk. 😀

Continue reading

A Tropical Girl’s Spring

After long winter, the spring finally sprung! Because of the global weirding, half of the spring still felt quite cold. It’s only last week I started to left my coat at home, after several days of rain and strong wind.

When waiting for spring to come, I learned this phrase “꽃샘추위”. It literally means “Winter is Jealous of The Blooming Flowers”. It usually happens in March when the weather start getting warmer but then it’s back to freezing cold for several days. Cute, eh?

Some pictures from flower hunting~

Continue reading

Jelajah Busan Dalam 3 Hari

Di post tentang backpacking ke Jeju, saya sempet bilang kalau saya pengen ke Busan juga. Sebenernya sih udah kesampean pas akhir September tahun lalu, tapi belum sempet nulis ceritanya. 😛

Berawal dari tawaran transport dan penginapan gratis, saya yang lemah godaan ini pun akhirnya berangkat ke Busan. Karena saat itu adalah musim libur Chuseok yang bisa dibilang lebarannya orang Korea, bus yang saya tumpangi telat sampai di Busan sekitar 1,5 jam dari waktu yang direncanakan. Maklum, banyak yang mudik juga.

Continue reading

Pertama Kali ke Seoul? Kemana Aja?

Setelah berkali-kali saya komporin, akhrnya bulan Januari kemarin adik saya main ke Korea. Ini merupakan pertama kalinya dia ke Korea, pertama kalinya ke luar negeri juga malahan. Dia berangkat bareng temennya yang juga baru pertama ke luar negeri. Walopun sempet ketinggalan shuttle bus ke hotel pas transit di Kuala Lumpur, untungnya mereka berdua selamat sampe di Incheon. Haha.

Selama mereka di Korea, tentunya saya jadi tour guide dadakan. Itinerary sudah saya susun sedemikian rupa supaya puas jalan-jalan dalam waktu kurang dari seminggu. Tapi apa daya, suhu saat itu ternyata lagi dingin-dinginnya. Kami sempat merasakan suhu -15º C bahkan lebih dingin dari itu. Ujung-ujungnya banyak plan yang mesti diubah. Di suhu yang bikin beku kayak gitu, manusia-manusia tropis seperti kami ini tentu pengennya ngangetin badan di kamar. Saat lagi jalan di luar pun kami sering banget berhenti masuk ke dalam gedung ato ATM buat cari penghangat karena dinginnya emang nggak ketolongan.

Kali ini saya mau share tempat-tempat yang mereka kunjungi sebagai referensi untuk para Seoul First Timer.

Continue reading