About Me

Hi! My name is Mukti. It’s what my parents and family call me. If you’re Indonesian, you may notice it from this blog address. Blognyamukti means “Mukti’s Blog” in English.๐Ÿ˜€ But most people know me as Eka, which is my first name. You can call me with whichever you like!

I was born and raised in Bandar Lampung, Indonesia. In 2007, I moved to Bandung for my undergraduate study. After graduated in 2011 with bachelor degree in informatics engineering, I started working in an IT company as programmer, mostly as web developer. I worked there until mid-2014. I like coding but doesn’t really like to talk about it. Haha.

I’m now living in Incheon, South Korea for my graduate school. People get confused every time I tell them my major, so I won’t mention it. It’s basically an inter-department program, a mix of management, IT, and public administration.

I mostly write about food, traveling, some IT stuffs, k-thingy, and maybe some random thoughts. I write in English or Bahasa Indonesia, depends on my target audience for each post or simply just because my mood. I’m not native English speaker, so bear with my grammar mistake or limited vocabulary. ^^v

Nice to meet you~~

17 thoughts on “About Me

  1. salam dari penduduk malaysia.
    saya kini di incheon menghadiri training.
    di mana boleh saya membeli souvenirs di incheon?

    • mungkin di chinatown atau sinpo market tapi saya kurang yakin karena belum pernah lihat sendiri toko souvenir di kedua tempat itu. di seoul lebih banyak pilihan (insadong, dongdaemun) dan tidak terlalu jauh juga dari incheon (sekitar 1 jam)

  2. Hai kakak, aku mau ke Jeju Island, aku baca review Kamoe di trazy.com kalo kakak udah pernah stay di Bomnal Cafe & Guesthouse yaa…nah aku mau nginep di guesthousenya cara bookingnya gimana ya? dan harganya berapa?

  3. Selamat siang kak Mukti,
    Punten nanya kak. Kakak, ada saran guest house yang murah dan aman untuk perempuan di daerah seoul? soalnya saya ke seoulnya sendiri hehehe.
    Terus kak, selain yang kakak tulis, ada recomended tempat buat di seoul?
    Terima kasih kak mukti๐Ÿ˜€

    • halo, kalo guesthouse bisa langsung cek ke booking.com, dan mungkin pilih tipe yg single room ato female dorm. untuk recommended place yang lain, daerah ewha university-sinchon nggak terlalu jauh dari hongdae, trus kafe-kafe lucu, lotteworld, dll. tergantung minatnya apa sih, hehe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s